Information

Omställning Uppsala

Omställningsgrupp för alla medlemmar i Uppsala och i omnejd

Medlemmar: 136
Senaste aktivitet: 31 Jan

Diskussionsforum

Permakultur i Uppsala 9 Svar 

Startad av Daniel A. Bergquist. Senaste svar av Olle Hedstrand 30 Jan.

okomplicerad träff 5 Svar 

Startad av Tor Kihlberg. Senaste svar av Kim Bergström Okt 19, 2010.

Omställning för klimaträttvisa!

Startad av Jonathan Korsár Maj 31, 2010.

Kommentarplank

Kommentera

Du måste vara medlem i Omställning Uppsala för att lägga till kommentarer!

Kommentar av Felicia Sjögren den 31 Januari 2014 kl. 15.12

Hej omställning uppsala!

Jag tänkte höra om det finns några unga omställare här? Det är nämligen så att jag är projektledare för en hållbarhets festival för unga som kommer äga rum på Grand i Uppsala i april. Det kommer bli musik, workshops och allt möjligt kul! Och det skulle vara jätte roligt om vi kunde få med omställnings rörelsen på något vis! Så om det finns någon som åtminstone är under 30 :) så är hen välkommen att höra av sig till mig på: felicia.sjogren@abf.se. Jag tar också gärna emot tips på olika projekt/nätverk/aktörer i Uppsala som arbetar med hållbarhet på olika vis. 

Allt gott!

Felicia

Kommentar av Olle Hedstrand den 30 Januari 2014 kl. 19.03

Hej Uppsalas omställare. Om någon undrar vad det innebär att gå med i omställningsrörelsen så skulle jag säga hur det är och inte som jag tycker det borde vara. Finns det alltså någon minsta gemensamma nämnare? Några politiska grundideer som man indirekt skriver under genom att ansluta sig? Dirigera mig gärna till något slags manifest som jag missat hittills eller sammanfatta själva, ni som har några års erfarenhet av Omställningssamarbetet. Först när jag fått kläm på detta kan jag med alla vitala organ leta blivande medlemmar. 

PS Annars får ni gärna prata med mig om Årike Fyris och broförbindelser, Vilka krav som byggherrar borde anpassa sig efter inför byggboomen, ekotjänster och stadsodling, Har cyklister lika feta plånböcker som bilister? Kan man motsätta sig bostäder uppepå befintliga parkeringsplatser ur klimatperpektiv? Vad innebär det för stadsbor att Ulva cykel/gångväg förverkligas? Hur löser man samvetsfrågan att vara stadsbo men ha tillgång till odling på landet utan kollektivtrafik? Varför är det olagligt att ta upp fungerande saker ur kommunala återvinningsstationernas containrar? Hur får jag folk att ta ett sämre mjölkdatum när de redan är så frustrerade över att icahandlaren kör en ny porsche?

Kommentar av Felicia Sjögren den 8 Oktober 2013 kl. 21.58

följ med så får du se : ) det tar väl kanske typ 20 min att gå från stationen : )

sol

Kommentar av Claudia French den 7 Oktober 2013 kl. 19.20

Vad kul Felicia!

Vilken äppellunden gå ni till?

Kommentar av Felicia Sjögren den 7 Oktober 2013 kl. 15.41

Vi går på äppelplockning igen nu på söndag den 13 oktober, vi möts kl14:00 på Uppsala Station vid trädet och stolarna, där bondens marknad brukar vara (på samma sida som bussarna går) sedan promenerar vi till äppellunden och tar hand om dom sista äpplena! Alla som vill är välkomna att följa med !!!

Hoppas vi ses!

/ Felicia

Kommentar av Staffan Lindberg den 4 Oktober 2013 kl. 9.30

Hej alla omställare,

Är det någon/några som skulle vilja dela en odlingslott med mig? Har mutat in ett litet område, som kan bli större, vid halvt övergivna koloniområdet Ulleråkers sjukhus. Hör av er.

Staffan

0709-907532

Kommentar av Thomas Norrby den 9 September 2013 kl. 22.20

Storvretas anordnar Framtidsvecka den 14-22/9 och ni är alla välkomna på våra olika aktiviteter, se bilagaProgram%20Framtidsveckan%202013.pdf

Söndag den 15/9 har vi ett mobilt musteri vid ICA Solen i Storvreta från 15-18, Marina Queiros pratar stadsodling vid kolonilotterna 16.00 och Janne Forsmark visar "Transition 2.0" och berättar vad som händer i Omställningsrörelsen i Sverige efter soppan 18.00 i Lyckebokyrkan.

Lördagen den 21/9 har vi Skördefest med scenprogram, matmarknad och föreningstorg. Avslutas med Segway/cykelturne 14.00 i samhället till de platser där det händer saker samt Stormöte för Storvretabor, politiker och tjänstemän klockan 15.00.

Kommentar av Felicia Sjögren den 9 September 2013 kl. 22.12

Hej!

då var det äpplen igen på tapeten. Jag har inte facebook det är därför jag skrev här : ). Ja vi kan väl försöka hitta en dag någon helg så kan vi ta en till äppelplockar promenad, just nu har jag lite mycket, men jag skriver snart igen. 

Och jätte fin idé att musta äpplen tycker jag!!!

Ha det fint så länge!

/ Felicia

Kommentar av Claudia French den 26 Augusti 2013 kl. 16.24

Just recieved this from Omställning Sigtuna. Flyer attached. May be of interest to some folk...

Hej,

Lördagen den 28 september är du välkommen på en utflykt till Marie Tegnefjord och Skalmsta gård i Skånela. Vi träffas klockan tio på gården. Marie berättar om sin verksamhet med småskalig lokal livsmedelsproduktion och visionen om ett socialt företag på en bondgård. Idag finns här får, getter, höns och några kor, pumpaodling och bin. Gården drivs med ägarens bästa förmåga till möjlig miljöhänsyn, lokala nätverk och sunt förnuft.

Syftet med utflykten är att se om detta är en verksamhet som fler vill se ska komma till stånd och om det finns möjlighet till samarbeten. Goda råd och erfarenhetsdelgivning är varmt välkomna.

Se bifogad inbjudan från Marie Tegnefjord (med program och vägbeskrivning).

Med vänlig hälsning från Mats Olsso.

Inbjudan_Skalmsta.pdf

Kommentar av Claudia French den 26 Augusti 2013 kl. 16.19

Hej Felicia,

You could also try asking people in this FB group, who are interested in forraging (gathering wild food):

https://www.facebook.com/groups/273590299413854/?bookmark_t=group

which sunday are you going? and where? sounds like fun! there are so many apples coming up in sunnersta now, in everyone´s gardens.

we should get a group together and ask the residents to donate apples to us, so we can take them to the mustari in vårdsätra! maybe we could sell it at Fyristorg market if we make enough, and donate some of the takings to Omställning Uppsala!!

Maybe in september/october time...

Anyone interested?

 

Medlemmar (135)

 
 
 

Meddelande

"Sverige ställer om"

Sverige ställer om

-metod och inspiration för omställningsinitiativ

Vi står inför stora utmaningar. Oljetoppen, den globala uppvärmningen, ekosystemens obalans, de sociala orättvisorna och bristerna i det ekonomiska systemet gör att vi måste ställa om samhället.…

Fortsätt

Skapad av Jan Forsmark 27 Okt 2012 at 11:40. Senast ändrad av Jan Forsmark Okt 27, 2012.

Grupper

© 2014   Created by Stephen Hinton.

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor