Sven-Ingvar Lundahl
 • Furuby/Hovmantorp
 • Sverige
Dela på Facebook Twitter

Sven-Ingvar Lundahls vänner

 • Nina och Stan
 • Tim Lux
 • G. Mat
 • Anna Kraft
 • Andreas Larsson
 • Bo Falk
 • Sven-Erik Forslin
 • bertra kullberg
 • Varja G Hammar
 • Martin Saar
 • Emma Fagerberg
 • Tord Olsson
 • Ida Qvarnström
 • Nils Fagerberg
 • Stephen Hinton

Sven-Ingvar Lundahls grupper

Mottagna presenter

Present

Sven-Ingvar Lundahl har inte fått några presenter ännu

Ge bort en present

 

Välkommen Sven-Ingvar Lundahl

Senaste aktivitet

Sven-Ingvar Lundahl gick med i Tim Lux\s grupp
Miniatyr

Omställning Urshult

Om ingen annan tar initiativet så måste vi göra det!Se mer
Maj 7, 2013
Sven-Ingvar Lundahl gillade Stephen Hintons blogginlägg Omställningens tid:Samtal kring boken
Mar 5, 2012
Sven-Erik Forslin skickade en kommentar till Sven-Ingvar Lundahl
"Hej, Sven-Ingvar! Stooort TACKKK för intressant, synnerligen intressant kontakt!!! Hedrande, ta mig tusan, att få kontakt med dig, då jag alltid beundrat dinas glasklara tankar om jordens, livets, vårt och våra barns…"
Jan 26, 2012
Anna Kraft skickade en kommentar till Sven-Ingvar Lundahl
"Hej Svenne! Nu har jag dator igen - vilket är mycket trevligt...man är ju lite utanför när man är utan hehe!"
Nov 15, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Hej på er alla! Jag och Ing-Britt kommer klockan ett och stannar en stund på eftermiddagen, men vi kan troligen inte på kvällen."
Sep 22, 2011
Martin Saar skickade en kommentar till Sven-Ingvar Lundahl
"Vi kör igång en process där vi har focus på granskning av olika myndigheter och  deras krisberedskap inför en kommande brist på energi. Vi somdrar igång detta är en kärngrupp, Steve Hinton, Oskar…"
Aug 30, 2011
Martin Saar skickade en kommentar till Sven-Ingvar Lundahl
"Tack för dina mkt välskrivna och klargörande kommentarer på ASPO. Själv kroknar jag när Magnus sätter igång och "fabulerar" vid sidan av inlägget.  Ibland undrar jag hur han uppfattar det…"
Aug 29, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Kommer"
Aug 25, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Kolla du med Studiefrämjandet. Jag skulle kunna kolla med Furuby IF men min erfarenhet säger att det kommer fler när vi är i Växjö än utsocknes. På onsdag nästa vecka kan troligen inte jag, men det…"
Aug 13, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Hej på er alla! Kanske någon börjar bli sugen på ett litet möte nu så här på sensommaren. Det var rätt så länge sedan, eller hur? Vi har flyttat det mesta av vårt pick och pack till…"
Aug 6, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Skulle oxå gärna, men jag kan inte bli med förrän efter midsommar. Jag vet att jag sa att nästa möte skulle vara i Furuby. Men tiden räcker inte till just nu."
Jun 2, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Hej Annika! Vi är aktiva och träffas på onsdagskvällarna var tredje vecka. Nu var det meningen att jag skulle arrangerat det sista mötet, men jag håller på att flytta så det har kört ihop sig lite.…"
Maj 4, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Måste tyvärr inställa mötet den 20:de April. Jag vet det är kort varsel, men det har dykt upp en del i samband med vår flytt."
Apr 13, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Då blir vi hemma hos oss då. Kl. 19.00 den 20 april. Kårevägen 21, Furuby. Tag vänster vid miljöstationen sedan det röda huset längst ned på Kårevägen."
Apr 7, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Javisst. Hon får plats."
Mar 30, 2011
Sven-Ingvar Lundahl kommenterade Ida Qvarnström\s grupp Omställning Växjö
"Hej Nina, Då kan vi åka i min bil, om ni kommer hit vid sextiden eller så. Hoppas Nils eller Emma följer med, det finns plats i bilen i alla fall."
Mar 28, 2011

Profilinformation

Landskap/län/ort/stadsdel (använd gärna HSSLs beteckningar som finns på första sidan)
Småland/ Kronoberg
Hur är du engagerad i Transition (Omställning)
Endast på så sätt att jag insett det ohållbara med dagens ekonomiska system och dess framtida konsekvenser på vårt samhälle. Evig tillväxt och ändliga råvaror går inte ihop. Jag har insett att världen inte styrs av kloka män, utan av giriga män.
Vad är din motivation för att vara med i omställningen? Vad är dina intressen när det gäller omställning?
Att om möjligt bidra med att ställa om till ett självförsörjande lokalsamhälle som inte bygger på orimlig evig tillväxt.
Vad kan du eller din grupp bidra med? Vad kan du lära oss?
Har en liten mekanisk industri och håller på med mekaniska konstruktioner, uppfinningar, verktygstillverkning, cad-ritningar, skogsmaskiner, motorer, vakumrör, lite vindkraft.mm.
Vilka böcker/webbsidor relevant till omställningen rekommenderar du?
Professor Albert A. Bartlett "The Most IMPORTANT Video You'll Ever See" blev det som fick mig att inse vart vi är på väg, efter att ha ställt mig undrande till dagens samhälle i några år. Den videon säger allt och han har tydligen dragit samma föredrag sedan sextiotalet.

Kommentarplank (11 kommentarer)

Du måste vara medlem i Omställning Sverige för att lägga till kommentarer!

Klockan 23.14 den 26 Januari 2012, Sven-Erik Forslin sade ...

Hej, Sven-Ingvar!

Stooort TACKKK för intressant, synnerligen intressant kontakt!!!

Hedrande, ta mig tusan, att få kontakt med dig, då jag alltid beundrat dinas glasklara tankar om jordens, livets, vårt och våra barns ödesdigra, alltmer oroande situation på den enda möjligheten i total omöjlighet - Jorden!

Dina intelligenta tankar och slutsatser är befriande FRISK luft när man följer andras "På stället Marsch" genom ideliga hänföranden till länk efter länk efter länk - i stället för att använda egen hjärna, alla sinnen och logiskt tänk och KÄNSLOR!!!

Än en gång: Tackkk för värdefull kontakt!!!

Hoppas vi hörs igen!!!

Ha det

BÄSSSTTT!!!

sven-erik

Klockan 9.18 den 15 November 2011, Anna Kraft sade ...

Hej Svenne! Nu har jag dator igen - vilket är mycket trevligt...man är ju lite utanför när man är utan hehe!

Klockan 20.35 den 30 Augusti 2011, Martin Saar sade ...

Vi kör igång en process där vi har focus på granskning av olika myndigheter och  deras krisberedskap inför en kommande brist på energi. Vi somdrar igång detta är en kärngrupp, Steve Hinton, Oskar Kjellberg, Bengt Randers och jag själv. Vår granskning dokumenteras på Google site, dit vi bjuder in alla intresserade som vi bidra. Det görs efter hand. Vi startar med granskning av Konjunkturinstitutet och Energimyndigheten, Är du intresserad så skicka över email, så hör vi av oss så småningom. Häls

M

Klockan 23.01 den 29 Augusti 2011, Martin Saar sade ...

Tack för dina mkt välskrivna och klargörande kommentarer på ASPO. Själv kroknar jag när Magnus sätter igång och "fabulerar" vid sidan av inlägget.  Ibland undrar jag hur han uppfattar det skrivna ordet. 

Jeppen är oxå en figur med synnerligen begränsat synfält. Han vet självsäkert hur saker ligger till. Jag tycker han visar på många bristfälliga kunskaper om fundamenta om ekonomi och energi och ännu inte riktigt hajat hur Energi Ekonomi och ekologi hänger ihop. Därför går jag inte längre in i polemik med honom. Han må leva kvar i sin lilla BAU-bubbla.

Klockan 20.27 den 18 November 2009, Nils Fagerberg sade ...
Hej!
Jag tror att vi blir 7 eller 8 personer i morgon kväll. Min sambos far Bo ville gärna skicka ut en text appropå omställningen till dig innan dess. Om du skickar ett meddelande till honom så skickar han det så snart han ser det. Han adress är bo.falk@telia.com Annars får du säkert texten när du kommer. vi ses! /Nils
Klockan 21.02 den 5 Oktober 2009, Nils Fagerberg sade ...
Hej Sven-Ingvar!
Jag är upptagen på torsdag den 8/10 fr.o.m. klockan 15. Vi ska gå igenom några saker för Mållaprojektet. I övrigt så är jag ganska flexibel. Jag finns hemma på dagarna och jobbar och donar med olika saker. Vi skulle kunna träffas här hos oss någon kväll ifall du tycker att det passar.
Klockan 13.18 den 29 September 2009, Lena Björkhagen sade ...
Hej Sven-Ingvar,
det tycker jag låter som en bra idé! Jag är relativt flexibel för tillfället så det är bara att komma med förslag på tid och plats så ska jag försöka ordna det. // Lena
Klockan 21.00 den 24 September 2009, Nils Fagerberg sade ...
Det är absolut en bra idé att träffas. Jag är intresserad av att träffa fler "omställare" häromkring.
Klockan 19.16 den 7 September 2009, Jens Landgré sade ...
Du frågade hur man kommer igång här på på nätverket. Vet inte om jag har något jättebra svar, men jag kan ju tipsa lite grann. Det går ju att lägga upp blog-poster som då också blir synliga på välkomstsidan. Ofta kommer någon in och läser och skriver en kommentar. Det varierar hur aktivt forumet är. Hittar man något intressant så är det jättebra att starta en forumtråd om det. Jag har varit aktiv där i omgångar men ibland vill inte tiden räcka till.
Något som är bra att överväga är att starta en grupp. Tyvärr är de flesta medlemmarna hyfsat spridda över Sverige och därför är det svårt att få ihop folk till lokala grupper.
Det finns massor med filmer och böcker om Peak Oil och Transitions som man kan se/läsa. Håller själv på med The transition handbook. Jag hoppas att fler hittar hit så att man kan bilda små lokalgrupper. Är osäker på hur man bör göra för att locka folk, vore jag riktigt modig skulle jag väl ställt mig på torget och delat ut material/diskuterat peak oil med förbipasserande.
Klockan 21.01 den 6 September 2009, Jens Landgré sade ...
Hej,

Jag är också medlem här. Tack för en trevlig diskussion på min blogg: ennyjord. :)

Mvh
/Jens
 
 
 

Meddelande

"Sverige ställer om"

Sverige ställer om

-metod och inspiration för omställningsinitiativ

Vi står inför stora utmaningar. Oljetoppen, den globala uppvärmningen, ekosystemens obalans, de sociala orättvisorna och bristerna i det ekonomiska systemet gör att vi måste ställa om samhället.…

Fortsätt

Skapad av Jan Forsmark 27 Okt 2012 at 11:40. Senast ändrad av Jan Forsmark Okt 27, 2012.

Grupper

© 2014   Created by Stephen Hinton.

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor